Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J26a56n 48Z98í56m40a

18. 5. 2020 1:23

Pokid vam prijde moralni a spravne zdanit peti miliony sbirku na postizeneho chlapce tak mne ne. Pokud vam prijde normalni, ze vrcholna politicka jazykove jelito, mne ne.

4 0
možnosti
PD

Mnozí diskutující zde považují lži paní ministrině za závažnější problém než její neznalost angličtiny. Dovoluji si nesouhlasit. To, že politik, notabene z téhle party, lže, považuji za normální a očekávané - nakonec jejich voličům to naprosto nepřekáží. Ne, nelíbí se mi to, ale není to překážkou pro výkon funkce. Ale jednání v angličtině je jedna z klíčových aktivit ministra. Jde o to, že pokud řídí ministerstvo, může využít služeb svých poradců, má k dispozici veškerý aparát ministerstva a v zásadě jde o to, aby byl schopný manager. Odborné schopnosti mít zjevně nemusí, však také mnozí ministři je nemají. Ale pri jednání v Bruselu je sám za sebe. Ostatní účastníci očekávají, že s ním mohou něco dohodnout. Pokud je na jednání místo něj jen úředník, nejde dohodnout nic, nemá na to pravomoc. Pak může jen tlumočit oficiální stanovisko ČR, ale vyjednávat se bude bez něj a pak se budeme divit, co se zase ukuchtilo bez nás.

3 1
možnosti
TZ

Je to hon na čarodějnici... Přehnaný, ale logický... Doufám, že to buchta ustojí, titulek je dost trefný k dané situaci.

1 5
možnosti
Foto

Ministr by hlavně neměl lhát

5 0
možnosti
KK

Očekávám, že to umět musí protože ti současní nahrazovali ty kteří to nejspíš uměli a velkohubě přitom tvrdili, že přichází vláda profíků. :-/

4 0
možnosti
ZH

Profesionálně kryjí Babišovi záda při jeho střetu zájmů a kulišárnách. ;-D

4 0
možnosti

Proc by mela Schillerova umet anglicky? Protoze to tvrdi.

4 0
možnosti
Foto

"Paní redaktorka třeba neuměla česky, tak teď může napsat, že podle ní paní ministryně nedělá dobře svoji práci, protože ji neporozuměla." Dobře česky také neumíte, skloňování zájmene "ona" Vám činí potíže.

"A chemika může pobouřit a přinutit pasovat ministryni na nekompetentní, že při zmínce o koronaviru nenakreslila jeho chemický vzorec." Chemický vzorec viru? To měl být vtip, viďte...

No, taky nemusíte všechno umět.

4 0
možnosti
JA

Dobrý večer, no to máte pravdu, všechno zdaleka neumím. Hlavně však nechápu, co jste tím výpadem myslel. Souhlasíte s mým článkem nebo nesouhlasíte? Ono je skoro důležitější než správné skloňování něco svým příspěvkem říct. To se vám tady moc nepovedlo :-)

2 2
možnosti
JP

Umí Kalousek anglicky? A byl taky ministr financí, a údajně nejlepší ministr financí na celé planetě.

3 5
možnosti
RC

Kalousek o sobe nekdy tvrdil, ze umi anglicky? NE, rikal, ze neumi. Uz vidite rozdil?

4 0
možnosti
Foto

Nějak jste zapoměl, že součástí práce ministryně je vyjednávání s ostatními ministry financí EU a obecně jednání se zakhraničními partnery. K výkonu práce ministra je prostě slušná angličtina nezbytný předpoklad.

Tvrdit, že nemusí umět anglicky (ne dokonale, ale alespoň slušně tak aby byla schopna v té řeči jednat) jestejné jako byste tvrdil, že dobrý řidič musí umět točit volantem, řadit a brzdit, ale nemusí znát značky.

5 1
možnosti
RK

Opravdu se na mezinárodní úrovni vyjednávají smlouvy mezi dvěma osobami? Bez dokumentů oficiálně přeložených, bez profi tlumočníků? Opravdu v EU všichni mluví a píší dokonale anglicky, takže ta sluchátka při schůzích mají na muziku?

1 1
možnosti
RC

Dalsi nepochopil, ze neni ani tak problem, ze neumi anglicky, jako to, ze o tom lze a kvuli neznalosti se neucastni jednani EU.

20 1
možnosti
LR

Za chvíli nepůjde nikdo ze schopných do politiky. Proč by to dělali?

1 2
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik