Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen k tomu "vlaku zadarmo" - ono to společnost prakticky nic nestojí. Asi by to nebylo na Pendolino či Railjet. Vlaky jedou stejně a s nadsázkou další náklad nevzniká. Problém je pouze zúčtování mezi dráhami a státem, ale zas by stát dal čd menší dotaci. Kdybych radil - tak spíše toto než zvedat porodné.

0 0
možnosti

Dobrý den pane Kuchto, ono sice by to společnost zdánlivě nic nestálo, ta podpora, aby někdo jezdil zdarma, ale právě ta dotace by asi byla vyžadována. A jak to u nás chodí, z takového proudu peněz volně proudících vždycky spousta jich odteče jinam, takže ve finále by to mohlo stát přijít hodně draho. S tím rodičovským příspěvkem nemáte pravdu, to jediné by stálo za to prosadit. Není to porodné, to si pletete (a možná z toho pramení i váš protest proti tomu), porodné je jednorázová částka, kdežto rodičovský příspěvek je částka, která je vyplácena matce (nebo otci) jako náhrada příjmu, aby mohla být s dítětem doma po dobu dvou, tří, čtyř let, jak si zvolí. Teď je to 220000 Kč. Takže když si zvolí 10000Kč měsíčně (což je celkem bída, ale je to asi tak nejnižší částka, ze které by se dalo vyžít) tak tuto částku vyčerpá už za necelé dva roky. A pak už nedostává nic. Zvýšení celkové částky na 300000 Kč by umožnilo rodiči být s dítětem doma o osm měsíců déle, což je podle mě správné. Stát by měl takto podporovat rodiny, aby měli děti a mohli se o ně starat doma co nejdéle.

0 0
možnosti
Foto

Vladimír Špidla (šéf poradců premiéra) totálnímu mimoňovi Sobotkovi sdělil, že ČSSD splnila 90 procent ze svého programu - a i když je to přesně opačně - Sobotka se musel jít "se skvělým výsledkem práce maňáskového divadla své rodné strany" jít ihned pochlubit před televizní kamery. 8-o!

1 0
možnosti
Foto

No a když jim v tom bude staronově pomáhat Jirka Paroubek....tak tedy, já do toho svůj hlas nedám:-).

1 0
možnosti

Dobrý den pane Šťastný, a já myslel, že vystoupení pana Štěcha byla ta největší rána, kterou si mohli zasadit. A najednou... Jirka je tu ;-D

1 0
možnosti

D38a35v91i21d 87H71o52l16e94c

17. 6. 2017 14:41

Měli by vytáhnout ze skříně kostlivce (sliby) od minulých voleb.Tím by mohli zabodovat.

0 0
možnosti

Už jednoho vytáhli, před chvílí to vyšlo v médiích - Jiřího Paroubka (i když na kostlivce je dost dobře živený :-))

0 0
možnosti
Foto

A já jsem si myslel, že nám ČSSD už 4 roky reálně ukázala, co dovede a jak "mění naši zemi k lepšímu". 8-o

Myslím si, že žádnou jinou volební kampaň už ani vést nemusí a sliby si mohou klidně nechat od cesty (až budou odcházet od koryt)! Rv

2 0
možnosti

Dobrý den pane Mazurku, taky mám ten dojem, že si dávají s volebním programem a kampaní zbytečnou práci, na ty jejich průšvihy se jen tak nezapomene. I když, jak jsem před chvílí zjistit, možná vsadili na to, že svoji novodobou historii přinutí voliče zapomenout. Už reinkernovali Jiřího Paroubka a možná jsou v záloze i další staří bardi, kteří povstanou z politických hrobů. Takže se bude dělat, že vláda pana Sobotky nikdy neexistovala a dál jsou tady jen ti úspěšní oranžoví, pro které 30 procent ve volbách není problém (a tímto návratem v čase by si i výrazně snížili dluh u Altnerových, úroky by nestihly narůst nebo se to možná celé vůbec ještě nestalo :-))

1 0
možnosti

Napsal jste to hezky a logicky, bohuzel k nicemu. Tak jako pro Vas "nejsou salkem caje" a ani splnene sliby by Vas nepresvedcili, tak pro ty "co jsou salkem caje" zase neni potreba jakehokoliv zuctovani. Proste zase budou volit proti nekomu, kdo se postavi proti nim (takova ta ceska [no mozna ani tak ceska] specialita volit proti nekomu nebo necemu). Za svuj zivot jsem nevidel ani jednu stranu, ktera by pak ve vlade splnila aspon 25% toho co slibovala.

0 0
možnosti

Naprostý souhlas.

0 0
možnosti
Foto

I12v60a50n 37V48e20s15e49l30ý

17. 6. 2017 13:37

Na to co jsem si přečetl o jejich dnešních proslovech asi platí dvě přísloví (slovní spojení). Říká se "sliby, chyby" a "chlubí se cizím peřím". To první platí pro všechny, levicové strany v tom však excelují. To druhé platí pro současnou vládu, která si zcela bezostyšně přivlastňuje celý hospodářský růst za dobu svého vládnutí a konjunkturu zcela zamlčuje jako by ta vlastně ani nebyla.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS