Diskuse

Více lidí do montoven, méně podnikatelů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pořád nevím, kdo je větší chudák, zda podnikatel nebo zaměstanec. Ale dle podobných výkřiků z poslední doby to bude asi podnikatel. Tak jsem rád, že jím nejsem, musí to být skutečně utrpení a celoživotní řehole.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

a furt je to lepší varianta, než zaměstnávání na černo ukrajinců...

0 0
možnosti

D43a25v57i14d 82V46l19k

20. 6. 2017 17:19

rozhodně karmaR^

0 0
možnosti

Když se zruší senát, tak se uvolní 81 lidí, kteří můžou jít do pracovního procesu. Dále můžeme snížit počet poslanců ve sněmovně z 200 na 100 a uvolní se dalších 100 lidí do pracovního procesu. Celkem tedy 180 lidí. Ne, vlastně 360 - s poslanci a senátory by se ještě uvolnili jejich asistenti. 360 pracovitých lidí do pracovního procesu - to už stojí za úvahu!

10 0
možnosti

P10e61t78r 23S14k30á89c36e86l

19. 6. 2017 22:53

K poslední větě:

Jak se Senátem naložit navrhl jeden z nich, jako první! Viz:

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Veleba-SPO-Zatim-mlcici-vetsina-aneb-Jednoho-dne-se-ucho-dzbanu-utrhne-487942?nocache=1

Druhá poznámka je k Senátu, jehož součástí (jedenaosmdesátinou) jsem sám. Docházím k názoru, že tímto stylem politiky Senát neplní svoji roli pojistky demokracie a že nabývá legitimity otázka, zda by se bez něj tato země neobešla.

Kdo jej bude následovat? Sledujte, jak opatrně se budou politici k tomuto vyjadřovat!

0 0
možnosti

Elementární logika je tomu bolševikovi cizí, jinak by chápal, že doma sedí kvanta nezaměstnaných, na které mohl ten výrok zacílit a nesklidil by tolik (oprávněné) kritiky.

1 0
možnosti
Foto

Pan odborář, který nikdy pořádně nemakal, před listopadem 10 let v KSČ (zdroj: Wikipedia). Tohohle člověka i daně OSVČ celá léta živí ve funkcích, kterými neměl být nikdy pověřen, neboť podle svého posledního "výkonu" je evidentně ducha mdlého.

10 0
možnosti

Opět jedna ukázka kvalitního personálu soc.dem, a toto individium je v čele jednoho zákonodárného sboru, bože chrań nás.

8 0
možnosti

Rád si čtu o historii a již mnohokrát bylo v knihách či článcích uvedeno, jak snadno představitelé vládnoucí třídy vždy našli skupinu lidí, která byla zodpovědná za nějaké větší či menší problémy dané společnosti... ve starém Římě to byli křesťané, jindy evangelíci, muslimové, indiáni, kapitalisté, statkáři... nejpopulárnějšími "viníky" v průběhu věků byli židé... a dnes? Dnes jsou to živnostníci, protože "všichni kradou", "platí nižší sociální a zdravotní pojištění", jsou to "parazité" a "vyžírkové"... a jímá mě hrůza, že jako vždy se i dnes tady v této zemi najdou lidé, kteří tomu bezmezně věří...

8 0
možnosti
Foto

Jindy zase komunisté, pročpak jste je nezmínil?

1 0
možnosti
Foto

Mně se líbí, jak každý argumentuje tím, že odvádějí nižší sociální a zdravotní pojištění. Že z toho sami prakticky nic nečerpají, to už nikdo nezmíní. Karma.

13 0
možnosti

Paní Jandová.

OSVČ odvádějí na sociální a zdravotní pojištění více než zaměstnanci.

Pan Štech a jemu podobní ovšem dmagogicky tvrdí, že zaměstnanci platí i to co musí zaplatil jejich zaměstnavatel! Teprve součet toho co platí dohromady zaměstnanec a jeho zaměstnavatel/podnik dává vyšší pojistné.

Kolik ve skutečnosti platí (je mu sraženo z platu) zaměstnanec?

Ze zdravotního pojištění zaplatí zaměstnanec jen 1/3 - zbytek 2/3 zaplatí zaměstnavatel.

Ze sociálního pojištění zaplatí zaměstnanec jen cca 1/5 zbytek 4/5 platí zaměstnavatel.

Kdyby se důsledně uplatnil požadavek toho "odborářského genia" a OSVČ by platili stejné pojištění jako platí zaměstnanci, tak by obvody OSVČ poklesly!!!!!

8 0
možnosti