Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Nejak tomu celemu nerozumim. Koureni uz leta reguluji ruzne zeme ruzne. Ale jedine v cechach se o tom tak divoce diskutuje. Je ten zakon opravdu tak mizernej? Koukal jsem jak je to v bavorsku ktere ma udajne nejprisnejsi nekuracky zakon snad vsech spolkovych zemi. V hlavnim meste najdete asi 50 podniku kde je mozno kourit. o sto kilometru severneji ve meste velikosti Plzne jsem nasel asi 10 podniku, jeden se zajimavym resenim. Kourit se tam smi v utery a ve ctvrtek ale ne v dobe podavani jidel.

2 0
možnosti
JA

No právě, u nás se to tupě zakázalo všem a všude, v každé hospůdce (kam by hladovému nekuřákovi ani nenapadlo vlézt), ale kouření jako takové se neomezuje vůbec. Takže já myslím, že ten zákon je opravdu tak mizernej a proto se o něm tak divoce diskutuje.

10 0
možnosti
RJ

Tenhle zmršený zákon navíc silně postihne i dosavadní nekuřácké restaurace. Řekl bych, že řada z nich přijde o dost dosavadních hostů, kteří prostě budou chodit někam jinam, kde to mají blíž...

5 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Jaroši, zřejmě ano, dosavadní nekuřáci se rozptýlí mezi všechny hospody a část kuřáků se přesune do soukromí, na vlastní zahrady, chaty a garáže, takže ve finále příjmy státu z cigaret neklesnou, ale z pohostinské činnosti ano.

4 0
možnosti
MB

Kouření je špatné - řešení je ještě horší ! Takto se přece formovat lepší společnost nedá ! Utone plavec - zrušíme koupaliště, turista - zrušíme hory, o automobilismu - nemá smysl mluvit. Je tu plno negativních jevů - co s tím ? Zrušíme levici - pro jistoru i pravici. Zakážeme zadlužování se, sebevraždy, rozvody, cizoložství, alkoholismus ! ... Že to s kouřením nemá nic společného ? Ale má - ti všichni své právo volby měli ! Tedy jej budou mít nadále ? Jak to ? ... :-)

12 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Bučku, děkuji za názor, moc výstižně jste to shrnul R^

1 0
možnosti
Foto

Třeštění kolem kolem zákazu kouření v restauracích se už dávno vymklo zdravému rozumu. Kuřáci se tváří, jako by jedna nebo dvě hodiny posezení v restauraci bez cigarety byla jejich smrt. Musí, musí, musí / ano, MUSÍ ! / se zvednout a jít si před lokál zapálit. Inu, nemusí. Když pracují v kanceláři, v obchodě, u benzinové pumpy a vlastně skoro všude, tak si také půl dne nezapálí. No a co ?

1 8
možnosti
JA

Dobrý den pane Konáši, ono je trochu rozdíl co dělá člověk v zaměstnání a ve volném čase. A lidé se chtějí bavit po svém. Když k tomu někdo potřebuje kromě piva i cigaretu a někdo je ochotný mu to poskytnout (hospodský) a pokud je to legální (a cigarety zatím legální jsou) mělo by to jít. A protože cigareta kromě devastace plic kuřáku devastuje i plíce lidí nacházejících se v jeho blízkosti, měli by to tito vědět a dobrovolně si vybrat jestli to chtějí (což velice dobře zajišťovalo povinné označení kuřáckých a nekuřáckých hospod). O ničem jiném to nebude. Pokud to z nějakého důvodu nejde, je to omezování svobody kuřákovy i hospodského.

14 0
možnosti
FL

Četl jsem jednom začátek. Doposud v hospodě kouřilo současně 1/10 všech, dejme tomu 4 lidi (pak se vystřídali s jinými 4) a ty 4 cigarety permanentně zapálené dokáží důkladně zasmradit celý prostor. Nově, bude kouřit méně lidí, protože už nestačí se jen natáhnout pro cigaretu ale je třeba jít na vzduch. Před hospodou budou v průměru stát 2 kuřáci. To není prakticky žádný problém. V kanceláři se nekouří a zaměstnanci chodí před barák, ještě jsem neslyšel že by s tím byl nějaký problém (kromě toho že méně odpracují)

1 2
možnosti
MM

čerstvá zkušenost ze včerejška : čas cca 21:30, venkovská hospoda bez předzahrádky - v lokále nikdo nekouří, protože tam nikdo není, dokonce ani hostinský, který tam občas jen zaběhne natočit pivo - za skleněný půllitr se vybírá vratná záloha, jinak se točí do kelímku, všichni pijí i kouří venku, půllitry postavené na odpadkovém koši, na okenním parapetu, na stojanu na kola; kupodivu jsou mezi nimi i ti, kteří nekouří (asi by se v prázdném lokálu báli nebo neměli s kým bavit) - a nešlo o 4 lidi, ale odhadem tak 25... hluk mnohem vyšší než v hospodě, protože překřikují okolo jezdící auta...prostě pohostinství 21.století :-)

16 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS