Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To si stát testuje jak moc může zasahovat do vlastnických práv lidí. Je vidět, že může prakticky cokoliv.

0 0
možnosti
Foto

Mě na této věci snad nejvíce nadzvedává postoj ministra zdravotnictví, který svůj postoj doprovází řečmi ve smyslu, že přijetí zákona je konečné řešení tabakismu v Čechách a od teď už zde budou žít pouze lidé s nezadehtovanými plícemi, pijícími si své pivo na čerstvém vzduchu. Ten samý zástupce, toho samého státu, prodávající jeho občanům tabákové výrobky, za nehorázné ceny z nichž je 80% ?? jeho kořist. Tomu se říká farizejství a tomu lidem vnucenému zákonu fašismus. Další na řadě je logicky to pivo a ostatní alkohol, protože ten je přece důvodem sociálního rozpadu a tím způsobených problémů. To s tou finanční kořistí se ovšem vztahuje i na něj.

0 0
možnosti
Foto

Je to o svobodě asi tolik, jako je debata o zákazu jezdit v obcích rychleji než 50 km v hodině. A pokud oba zákazy přispějí k menšímu počtu mrtvých, tak zároveň přispějí k větší svobodě rozhodování. Mrtví už žádnou svobodu nemají.

A to že některá doporučení ( míjení chodců vpravo) nejsou sankcionována státem, ale jiná zase ano (jízda aut v pravém jízdním směru) zaleží zkrátka na povaze pohybu. daného hmotného tělesa. Například vrazit do mě, to byl fakt karambol.

0 0
možnosti
Foto

Každý zákaz je něčí omezení svobody + navíc způsobení nějakých problémů a situací, které se buď při přijímání zákona nedomyslely, nebo je zákonodárci nechtěli slyšet. Docela si umím představit, jak budou lidem časem vadit kuřáci vyhnaní z hospod na ulici a bude se kvůli situaci, kterou způsobil tento zákon, vymýšlet další zákon, nedej Bože, zřizovat represívní složky, které budou dohlížet na to, aby se před hospodou kouřilo jen předepsaným a schváleným způsobem, byly ekologicky likvidovány vajgly a měřena uhlíková stopa, která nebude smět přesahovat limit schválený EU.

0 0
možnosti

Zasloužená karma. Myslím, že většina kuřáků a nekuřáků by se spolu dohodla, zákon, který dneškem přestává platit, byl právě výrazem rozumného kompromisu. Naneštěstí o zákonech rozhoduje právě ta menšina z řad nekuřáků, kterou charakterizuje netolerance , snaha vše zakazovat a až vybičovaný fanatismus při prosazování té " jediné " pravdy. Obávám se, že důsledkem jejich úsilí bude další vlna zavírání hospod, vleklé právní spory mezi úřady a těmi, kdo se pokusí přeměnit svůj podnik na spolek, vznik ilegálních kuřáckých klubů. A domnívám se, že celá řada kuřáků začne od zítřka vidět ve státu a jeho úřadech nepřítele, což také není příliš potěšující.

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS