Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J85a83n 19B22u86r97d18a

21. 5. 2017 0:55

Mohli bychom si přestat hrát na to, že ten bunkr je kdovíjakým monumentem národního odhodlání? Řopíků jsou po republice tisíce, většina z nich je opuštěná, v desolátním stavu, chátrají a dají se koupit levněji než ojetej Favorit. Ale to budeme zvesela ignorovat a budeme se povýšeně pohoršovat, že někdo s nějakým záměrem jeden (slovy: jeden) upravil (nota bene se souhlasem majitele).

Kdybyste radši něco pěkného napsal o těch klubech vojenské historie, které se o ty své vzorně starají.

2 3
možnosti
JA

Ale to, že jich je spousta neznamená, že přestávají být symboly. Studentů architektury je také spousta, takže bude pár tisíc diplomek a bude po bunkrech? Chátrají proto, že armáda se neměl včas k jejich prodeji a pokud ano stál jako ten vámi zmiňovaný Favorit, což byly v dobách porevolučních obrovské peníze, takže ti nadšenci, kteří by je opravili a udržovali jejich odkaz si je dovolit nemohli. A vlastníci, kterým pak připadli o ně bohužel nemají zájem. A co se týče mě, raději bych psal o lidech, kteří se o bunkry starají, ale to by je nesměl někdo druhý svévolně ničit.

2 1
možnosti
PT

P43e48t83r 48T69o40m55e86k

21. 5. 2017 0:01

V zásadě souhlasím ale myslím, že Davidovi Černému trochu křivdíte. Tank č.23 byl pro mě symbolem, ale nenáviděným. Symbolem sovětské okupace. Takže jeho natření růžovou barvou bylo osvobozující a vtipné. A i jiné jeho činy, netvrdím, že umělecká díla, jsem přijal. Mimina na Žižkovské věži, otočený kůň sv.Václava v Lucerně,...

6 7
možnosti
JA

Dobrý den pane Tomku, možná panu Černému opravdu trochu křivdím. V tom, že ten tank se přerodil ze symbolu boje za svobodu v symbol okupace. Jde o to, která symbolika je silnější, já se domnívám, že ten boj za svobodu, protože proto tam byl ten tank instalován a tak ho lidé až do té nešťastné okupace brali.

3 1
možnosti
Foto

Lze to brát i z jiného pohledu. Vy vycházíte jen z premisy, že se někdo chce tímto zviditelnit. Třeba je někdo ale tak zoufalý ze situace, že jedinou možností, jak upozornit na její nesprávnost je zneuctít národní symboly....

1 6
možnosti
JA

Dobrý den pane Vladyko, je možné, že se ve výchozím předpokladu mýlím. Ale i tak mi to přijde naprosto nepatřičné použít k tomu upozornění takový symbol, zneužít ho a vlastně tím znehodnotit pro vyjádření názoru jednotlivce (nebo malé skupiny lidí).

7 1
možnosti
JS

Paradoxem zustava, ze nektere vysoke skoly, prevaze humanitniho zamereni primo takove prizivniky vyrabeji, nebo se na jejich cinnosti primo podileji. Viz rozrezany bunkr byl umelecky "dotvoren" v ramci studijni prace studenta brnenske architektury.O uplatneni studijnich oboru jako jsou gender studies, politologie a dnes jiz i zurnalistika ani nemluve.

14 2
možnosti
Foto

já bych ty školy zavřel. Koneckonců, nejsou k ničemu. Dějiny tvořily hlavně masy lidí střední třídy a ne nějací rádoby vdělanci

1 4
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik