Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, reagoval jste poněkud unáhleně. Ten článek se na iDnes postupně vyvíjel a poslední znění už neodpovídá tomu, o čem vy píšete. ;-)

Podle průzkumu, který zpracovalaVysoká školachemicko-technologická (VŠCHT), není možné jednoznačně určit, že se v některé ze zemí prodávají výrazně kvalitnější potraviny. Rozdílné složení výrobků prý mohou ovlivňovat chuťové preference spotřebitelů nebo dostupnost místních surovin.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/kvalita-potravin-srovnani-jurecka-dtz-/domaci.aspx?c=A170711_103807_domaci_jj

0 0
možnosti
JA

Dobrý dne pane Chuchmo, ty chuťové preference spotřebitelů už se jednou řešili, když Coca Cola tvrdila, že my požadujeme sladit umělými sladidly místo cukrem, to byla fakt preference :-). Z nejnovějšího článku zde na idnes jsem pouze nabyl dojmu, že ministerstvo už z toho nemůže tak snadno vycouvat a navíc je to opravdu problém, jen Vysoká škola chemicko-technologická dostala zadání, aby to trochu na veřejnosti uhladila, mluví totiž velice podobně jako onoho času ta Coca cola.

0 0
možnosti
Foto

Dospělý člověk s volebním právem si neumí pohlídat, co kupuje za výrobek, a potřebuje se kvůli tomu dovolávat pomoci úředníka (za moje daně). Degenerace západní civilizace, která si už nedokáže nakoupit základní potraviny a žije z průmyslových výrobků schvalovaných autoritami, dosahuje stále absurdnějších rozměrů.

Poznamenal bych něco o tom, jak si občan čím dál tím víc nechává utírat státem zadek od (povinné) školky po (soc)důchod, ale asi mi to za to nestojí. Nebo jsem to právě udělal?

Antikarma.

1 1
možnosti
JA

Pane Sojko, ono je to trochu jinak, já a asi i každý gramotný s volebním právem si umíme pohlídat, co kupujeme za výrobek. Ale když je to známý výrobek známé značky a je v něm něco jiného než tam, kde se proslavil svoji kvalitou, tak je to taková forma podvodu. A já nemám s sebou při nákupu krabici německého výrobku, abych porovnal složení a z toho usoudil, jestli to je stejné a tudíž jestli mi to bude tak chutnat jako tomu Němci. Je to jako by vám padělatel přišil na nekvalitní tričko symbol fajfky a vydával ho za tuto značku, vy si ho taky kupujete s tím, že od toho očekáváte tu kvalitu která ho proslavila a ono nic. To že si to mám pohlídat, je jako když byste na mě apeloval, abych si při nákupu trička s fajfkou je zkoušel jen jak je kvalitně ušité a na to, co reprezentuje ta značka nebral ohled.

4 0
možnosti
ZB

Dokud budou kvalitnější potraviny na západě EU, potud to EU zajímat nebude.

0 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Beránku, myslím, že otočit se to jen tak nepodaří.

0 0
možnosti

No, EU se v "prvním kole" podání stížnosti na dvojí metr kvality potravin vyjádřila v tom smyslu, že je to naše věc, a ať si to vyřídíme s výrobci. Že to jim nepřísluší. Oni jenom patrně narovnávají banány, a rovnají okurky do formiček:-))

4 0
možnosti
JA

Děkuji za váš názor paní Šípková. Ještě taky hlídají velikost děr v sýru :-)

1 0
možnosti
VV

Coby s tim mela delat? Co si cesti prodejci objednaji, to

dostanou.

0 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Vokoune, to už je skoro jako kdybyste napsal, že to naši zákazníci chtějí, asi jako se nás Coca Cola pokoušela přesvědčit, že u nás vyžadujeme slazení umělými sladidla, nikoliv cukrem jako Němci.

0 0
možnosti
Foto

Možná, že v tom není jen nedobrá vůle a zištnost výrobců původních států EU, ale může za to hlavně propastný rozdíl ve výdělcích mezi námi a těmito státy. Aby jejich výrobci dokázali dodávat cenově konkurenceschopné výrobky, musí je jednoduše někde ošidit. Tím mám na mysli především potraviny, u drogerie toto neplatí, protože i kvalitnější zboží dokáží prodávat u sebe podstatně levněji, než u nás.

Co bych opravdu nechtěl, aby toto řešila EU a my jí za to jednou nemuseli být vděční. Jedinou možností, i když ne s okamžitým efektem, je vlastní hrdost. Nehnat se zkrátka po buřtech za čtyřicet a čekat, že v nich bude nějaké maso. Kvalita zkrátka něco stojí a pokud ji chci, musím za ní také zaplatit.

1 0
možnosti
PH

A když je prodávají za stejnou, nebo dokonce vyšší cenu?

3 0
možnosti
Foto

Karma! R^

Ano, dvojí kvalita potravin je ukázkou pokrytectví a myšlení bruselských soudruhů. Je to jedno s obrovských rasistických a bolševických svinstev tohoto Eurosojuzu! Rv

12 0
možnosti
PB

R^

To pivo tady máme naštěstí zatím docela slušné. :-)

S Vaším blogem zcela souhlasím.

Je iluze mysle si, že nás vnímají jako rovnocenné.

6 0
možnosti
JA

Děkuji pane Bartoku, s tím pivem je to jasné, tam jsme zavčas pochopili, že to co nám sem budou vozit se pivu příliš podobat nebude ;-D

0 0
možnosti
Foto

EU s tím nebude dělat nic, je to náš problém!!! Takový Blesk by mohl přijít se správou, že se německá rodina přiotrávila echtněmeckými produkty na našem území, to by byla mela - udělat trošku paniky u sousedů. ;-) Už se někdo zamyslel nad sloganem "máme rádi česko"?

0 0
možnosti
JA

Máme rádi Česko... neb tam můžeme skrmit vše, co bychom jinak museli vyhodit a ještě nám za to velmi dobře zaplatí. Kdo by je neměl rád? :-) Dobrý den pane Haluzo, děkuji za váš komentář.

0 0
možnosti
PK

Tak jako senior s omezenými financemi nebrečím ale hledám nějaké lepší varianty. Když chci slušný suchý či polosuchý salám a uherák Pick je drahý tak si nekoupím PIKOK Vysočinu v LIDLu (je hnusná) ale něco od Pejskara, Prantla či Hodickou 1967. Abych pravdu řekl tak mi nechutnaly ani podobné salámy z Kauflandu v Německu Nakyslá chuť. Na komisi EU bych moc nespoléhal. Kdo to bude kontrolovat? Je to trochu z jiného soudku -např. Billa prodávala léta jako Clever dobré půlené konzervované broskve z Řecka. Nyní je nahradili horšími z Bulharska a jsou samozřejmě za stejnou cenu.

0 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Kuchto, vždycky se dá najít něco, co je dobré, ale je ostudné, že se nám snaží vnucovat věci, které mají být dobré (podle ohlasu a popularity v západních zemích) a ony dobré nejsou, protože v těch obalech se skrývá něco jiného.

2 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik