Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Škoda, že lidskou blbost zatím nedokážeme nějak přeměnit na energii, třeba elektrickou. To by pan senátor směle nahradil jeden temelínský blok.

20 0
možnosti
MD

Dobry clanek.

Ano, jeho osobnosti lze naplnit predstavu odporneho komunisty. Z CSSD. Z EU.

8 0
možnosti
ZB

Jo jistě.Za to,že se u nás dostávají do vysokých funkcí komunisté,odborářská nemakačenka a žvanilové nesmyslností muže EU...

2 0
možnosti
MB

Nelze nevidět, že stále více se vyhraňuje střet - dvou koncepcí. Státního přidělovaného, předurčovaného - relulovaného ... blaha a následně OSVČ. Ty výkřiky Století páry - O zlém kapitalistovi a hodném dělníkovi již nezabírají. Tedy se vytvářejí nové, o parazitech, o těch, kteří stále kradou ... V podstatě jde o jakousi novou formu třídního boje se zaséváním zášti. Neustále se potvrzuje, že největším odpůrcem jakéhokoliv režimu - Je ten přemýšlivý a samostatně konající člověk ! S takovými se prostě lepší - a státem určená budoucnost budovat nedá ! ... Pak až úsměvné extrémy - OSVČ je novodobý lotr - Péči o dělnickou třídu přebírá Oligarcha, ap. ... :-)

10 0
možnosti
Foto

ČSSD míří do zapomnění. Vedle tohoto nejspíše už historického výroku pana Štěcha /podobně jako Mládkovi parazité/, se nyní rozvěšují plakáty typu "Konec levné práce" a podobné pakárny, o kterých si nejspíše ani pan Štěch nemůže myslet, že je to pravda.

Ne že bych socany někdy volil, ale měl jsem za to, že je jich jaksi třeba v politickém spektru. Nyní je nejspíše trumfne i pan Okamura.

21 0
možnosti
BV

Měli by vzít Štecha za slovo a uzákonit. že OSVČ budou platit stejné obvody na sociální a zdravotní pojištění jaké platí zaměstnanci. Živnostníkům by se pak obvody podstatně snížili. Zaměstnanec přeci platí jen to co je mu skutečně sraženo ze mzdy.

0 0
možnosti
BV

Pane Andrýsku

s těmi nižšími obvody u živnostníků nemáte pravdu.

Každá registrovaná OSVČ jako hlavní činnost musí každý měsíc minimálně zaplatit 2061 kč na sociální a 1906 Kč na zdravotní pojištění a to i v případě, že má smůlu a nevydělá si za celý rok ani korunu.

Zaměstnanec zaplatí stejné sociální pojištění až při hrubém platu 31701 Kč. U zdravotního pojištění je rozdíl ještě markantnější 1906 Kč na zdravotní je zaměstnaci sraženo až z hrubé mzdy 42345.

OSVČ tedy musí každý měsíc odvést minimálně 3967 Kč i při nulových příjmech. Stejnou částka je sražena zaměstnanci z hrubého platu 36060 Kč. Zaměstnavatel k tomu "ze svého" musí doplatit dalších 12260 Kč.

Štech a další odborářští bossové ovšem zcela demagogicky tvrdí. že zaměstnanec platí celou částku obvodů tedy nejen to je jim skutečně sraženo z platu plus obvody, které musí zaplatit zaměstnavatel. Prostě ignorují že zaměstnanec neni tatáž osoba jako zaměstnavatel.

Naprosto jasné to je v případě, že nějaký živnostník udělá tu pitomost a pořídí si pomocníka jako zaměstnance a uzavře s ním normální pracovní smlouvu, řekněme s výše uvedeným hrubým platem 36060 Kč z něhož se zaměstnanci sráži stejné pojistné jako je minimální placené živnostníkem. Takže z hrubé mzdy 36060 Kč srazí zaměstnaci 3967 Kč na pojistné a 5190 kč jako zálohu na daň a musí mu vyplatit čistou mzdu 29603 Kč i v případě, že nemá žádné zakázky. Co vše musí živnostník v daném případě zaplatit státu i v případě že nemá žádné zakázky a tudíž nulové příjmy. 3967 Kč jako minimální pojistné za sebe a k tomu dalších 12260 kč jako pojistné za zaměstnance - celkem tedy odvede 16227 Kč pojistného. K tomu musí zaplatit státu samozřejmě i těch 3967 pojistného a 5190 Kč zálohy na daň, sražených zaměstnanci.

Jen Štech, odborářský boss, případně naprosto nemyslící tvor může tvrdit že těch 12260 Kč pojistného odváděné zaměstnavatelem zaplatí ten pomocník a nemusil by to zaplatit ten živnostník.

19 2
možnosti
BV

Na kolik by ta sranda živnostníku v daném přišla? I když má smůlu. nemá zakázky a nic nevydělá musí někde schrastit a zaplatit 52287 Kč - ber kde ber. To vše pod hrozbou exekuce a ručením veškerým majetkem!

Z toho zaplatí státu 25394 Kč (3967 + 12260 + 3967 + 5190) a zaměstnanci čistou mzdu 29603.

Sám se může jít na louku pást a napájet z nějakého potoka, protože mu nikdo nic nedá.

3 0
možnosti
PK

Tak je to složitější než uvádíte ale divím se, že s tím potentát socdem vylezl v této době - možná tím získají těch Chovancových 40% :-)

1 0
možnosti
JA

Dobrý večer pane Kuchto, tak skoro vždycky je to složitější než se dá v omezeném prostoru blogu vypsat. Mě vám ale ten chlap tak hnul žlučí, že se divím, že jsem byl vůbec schopen nějak zformulovat pár argumentů. Protože to je opravdu silný kafe, co prohlašuje :-)

4 0
možnosti
Foto

Kde berete, že zaměstnanci mají větší jistoty, než OSVČ? Spíše bych řekl, že naopak.

Dobře, zaměstnanec přenáší rizika na zaměstnavatele, ale proč mají být tito zaměstnávatelé trestáni za to, že musí shánět pro své zaměstnance práci, a to natolik efektivně, aby byli schopni ty odvody zaplatit za ty zaměstnance + jejich mzdy.

1 12
možnosti
JA

Naopak? Opravdu si to myslíte? Když OSVČ nedokáže vydělat ten který měsíc dost peněz (a je jedno z jakého důvodu), tak nemá "co žrat", nehledě že stát po něm šlape, aby své povinné odvody, minimálně zdravotní a sociální, v každém případě zaplatil, i kdyby nevydělal ani korunu. Zaměstnanec ničemu takovému vystaven není, pracuje a dostává mzdu, což je řekl bych větší jistota než výše popsaná situace podnikatele.

7 0
možnosti
PB

ČSSD strana, kterou podstatně formoval v devadesátkách Zeman, která vyprodukovala jako svou elitu typy jako třeba v minulosti Gross a Paroubek nebo v současnosti snad celé vedení včetně právě Štěcha.

Sice mi Babišova role v politice vadí, ale vzhledem k jeho pragmatismu bych ho v příští vládě viděl asi raději než socany. Tedy ovšem jen jako menší zlo.

No momentální vyhlídky na příští vládu nevypadají příiš radostně.

5 0
možnosti
Foto

Fakt si myslíte, že Babiš jako majitel Agrofertu bude zastávat odišná stanoviska než Štech.

0 1
možnosti
PK

Typický projev člověka odtrženého od reality, snad by pomohlo kdyby si oblékl jeden den montérky a šel nahánět zakázky, a to je možný kandidát na prezidenta,,,Rv

17 0
možnosti
Foto

No právě, zkuste shánět ty zakázky pro zaměstnance.

0 2
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik