Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Virtuální operátor těžko může dát výrazně levnější ceny, když nemá vlastní síť. A kdo by dneska začal s jejím budováním?

Cesta je ve sdílení stávajících sítí, podobně jako sdílejí sítě například distributoři elektřiny nebo plynu. Je tu ale jeden podstatný rozdíl. Zatímco velká část rozvodných sítí elektřiny a plynu tu existuje dlouho, patřila státu a ten je privatizoval za podmínky, že noví vlastníci je budou sdílet, síť buněk pro mobilní telefony vznikala (vznikaly, je jich víc) ze soukromých zdrojů. Dost dobře jim tedy nelze nařídit, aby do nich pouštěli konkurenci. A to i přesto, že třeba T-Mobile a O2 sdílejí nějakých 75 % vlastních sítí v ČR.

Přitom by stačilo vůči nim postupovat se stejnou razancí a argumentací, jako proti hostinským. Těch se taky nikdo neptá, jestli chtějí hospodu kuřáckou nebo nekuřáckou, jednou jim nařídí, že mají naklepávat řízky výradně na prkénku z umělé hmoty, za pár let jim to zase uakážou a nařídí jim, aby jídlo uveřené před více jak třemi hodinami vylili do kanálu...

Jak je vidět, jde to, ale nesmí stát proti úředníkům takhle silný protivník. Ono pak stačí dát jim neomezený tarifi včetně dat za dvě stovky a je klid. komančům to takhle fungovalo skoro 40 let.

1 0
možnosti
JK

Pro ty, co netráví dny s mobilem u ucha, je naopak virtuální operátor podstatně levnější. Za 4 telefony platím třetinu toho, co dříve. Takže platbou za pronájem kapacity cizí sítě to zjevně nebude.

0 0
možnosti
HP

Pokud je někde ochotný něco kupovat za 800, jen blb by to prodával za 200. A v tom je celé to kouzlo.

1 0
možnosti
PH

P40a77v46e57l 88H69o64r12á39k

11. 6. 2017 21:03

Když někdo chce data, tak si je holt musí zaplatit. K životu potřeba nejsou.

0 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

To, co mobilní operátoři předvádějí, je učebnicový příklad kartelové dohody. Každý to ví, ale antimonopolní úřad to ignoruje. Jaképak mají jeho úředníci tarify?

3 0
možnosti
JK

Nejde o tarify, jde o to, že prokázat něco takového je téměř nemožné - pokud viníci ví, jak v tom chodit.

0 0
možnosti

Dle mého skromného názoru, politikům je úplně jedno, kolik tarify stojí. Nikdo je neuplácí a jejich účty jim platí stát.

Spiknutí vlády bych v tom nehledal. Prostě je to hodně politikům jedno a těm, co to jedno není, zase schází myšlenky co s tím dělat. Cokoliv v tomhle ohledu uděláte, bude špatně a popudíte proti sobě spoustu lidí. Takže jako v jiných případech platí jednoduché - Kdo nic nedělá, nic nezkazí.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
VT

U mne máte karmu R^,operátorům dávám Rv.Jedu si na predplacenku,ale rozumný kredit s daty bych uvítal...

0 0
možnosti
FS

Za koho chcete koho ve volbách měnit? Přece ty slevy mají všichni napříč politickým spektrem a poslance náklady na volání (dopravu, stravování podobně) vůbec nebolí??? Tak která strana vám pomůže v boji proti operátorským šmejdům?

2 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Sobotko, to byla jen taková vsuvka, až tak úplně nesouvisející s obsahem celého článku, jen připomínka, že by tam ty dobře zahnízděné pány politiky nebylo špatné trochu vyměnit, když budou ty volby :-). Aby se pokoušeli napravovat cenovou politiku operátorů bych po nic nechtěl, čím méně je jejich nařízení, příkazů a zákazů, tím lépe.

0 0
možnosti
Foto

Já tedy nevím. Mohou si operátoři určovat své ceny pro různé zákazníky, nebo nemohou ?

0 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Kšíre, jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď: ano, samozřejmě mohou. Svým článkem jsem pouze chtěl upozornit na to, že nám neustále předkládají nějaké vysvětlení, proč nemůžeme mít ceny nižší. Člověk má tendenci jim to i věřit, že jsme trh tak specifický, že kdyby neomezené volání s trochou dat dali za méně než 700 Kč, že by jim hrozil krach a pak ejhle, pro ministerstvo financí to jde za 150 Kč. Pokud dokážou tohle nabídnout a ještě na tom vydělat, tak ty jejich vysvětlení nějak začínají mít trhliny, nemyslíte? (Pokud jsou to ceny tak nízké jen proto, že to je právě ministerstvo a jsou pod jejich náklady, tak je to ještě horší)

3 0
možnosti
Foto

A ještě si rýpnu. Já mám 1,5 GB dat v mobilu a 1,5 GB dat v tabletu. A kdysi, před více než dvěma roky jsem všechny tyto svoje "kindy pindy" do blogu vyřizoval přes mobilní připojení.

Pak jsem byl zlákán dcerou a platím si pevnou linku, O2 TV a HBO, což vůbec není levný špás. Ale my, bohatí Babišovi důchodci, na to máme.

Jinými slovy, víc než 1,5 GB je potřeba pouze pro to video. Pro nic jiného. Pro mě by to mělo nulový význam.

A operátoři by si vyššími limity dat vytvořili konkurenci pevnému připojení, i když ta O2 TV snad přes mobil nefunguje

1 1
možnosti
JH

J88i74ř85í 92H64r32b70e72k

10. 6. 2017 18:23

Já jsem s dotováním našich operátorů zkončil už před lety - všude kolem plno wifin, takže volám/zprávuju přes whatsup. Koupil jsem předplacenku s datama do 100MB pro nejnutnější případy - kromě idosu a zpráv whatsup na ně v podstatě žádná aplikace nemá nárok. Můj operátor ode mě víc jak stovku měsíčně neuvidí, častěji jen pajcku. Pokud přijdou k rozumu a dají mi jako v polsku 5GB pod čtyři stovky, tak jsem ochotnej je začít finančně „podporovat“, ale hladovou hloupou ovečku ze sebe dělat nebudu;-)

4 0
možnosti
Foto

Kolik těch wifin je třeba na dálnici nebo na kterékoli jiné silnici?

1 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik