Diskuse

Právo na život a povinnost jej bránit

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přemýšlíte nad hodně složitým tématem. Jenže není třeba jít až k útokům přímo na životy. Kolik lidí se zastane napadeného či napadené na ulici, v dopravním prostředku apod.? A kolik raději nic nevidí a hledí co nejrychleji zmizet. Je to složité a nikdo nemůže s určitostí říct, jak by se v podobné situaci sám zachoval.

1 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Prokope, máte pravdu, složité téma to je. A ony se i ty pouliční útoky mohou velice snadno změnit v útok na život. A spousta lidí raději dělá, že nic nevidí, mají strach, protože nikdo nechce útočníkovu agresi obrátit na sebe. Proto je člověk ozbrojený, schopný zbraň použít při obraně sebe nebo druhého, hotovým požehnáním (ono mít zbraň a jednou za rok si zastřílet na střelnici vůbec neznamená, že v krizové situaci ji bude člověk schopen vytáhnout a v případě potřeby použít nejen k varovnému výstřelu). A měli bychom se naučit bránit, myslím, že to budeme potřebovat čím dál víc.

0 0
možnosti
IV

Pastor ji udat nemohl. Zpovědní tajemství.

1 0
možnosti
JA

Dobrý den paní Vránová. To je právě otázka. Kdyby se jenom dozvěděl o nějakém zločinu, který se už stal, tak asi ne. Ale v tomto případě musel vědět, že to bude pokračovat. Pak by v zájmu záchrany lidských životů mělo být zpovědní tajemství porušeno, jsem přesvědčen.

0 0
možnosti
GH

Vsimnul jsem si Vaseho dnesniho blog...zajimave....a protoze ziji v Kanade a vsimam si toho pripadu te nemocnicni sestry Wettlaufer ...a pak jsem si i vzpomnel na pripad toho Paul Bernardo (a jeho byvale zeny, Cesce, Karle Homolkove).... chci k temto pripadum jen dodat, ze je primo sokujici, ze nikdo si niceho nevsimnul a v obou pripadech to vrazdeni a jine preciny probihaly po leta:

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/eilzabeth-wettlaufer-confession-1.4142647

http://globalnews.ca/video/3041461/could-paul-bernardo-walk-free/?utm_source=Homegnca-toronto&utm_medium=MostPopularVideo&utm_campaign=2017

1 0
možnosti
JA

Děkuji pane Holy, už jsem se obával, že mi napíšete, že to bylo úplně jinak, sice jsem čerpal z několika zdrojů, ale to víte, Kanada daleko a ta naše media občas dokáží v touze po senzaci něco pěkně domotat, tak děkuji za odkazy a váš příspěvek. A máte pravdu, je to přímo šokující, jak lidé nevidí (mnohdy jen nechtějí vidět) co se děje kolem nich, dokud se to nedotkne jich samých.

2 0
možnosti