Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S tou německou a rakouskou hranicí to není tak jednoduché. Znám lidi, co když začali makat tady, zjistili, že si vydělají víc než v Německu či Rakousku, Venku to byli nýmandi nahrazující lenivé Němce a za stejný peníz tam odváděli lepší práci než místní. Tady se z nich stali vyhledávaní a prosperující živnostníci nepříjemně konkurující místním lenivcům.

0 0
možnosti

J96a56r45a 22R25a19n88k

22. 5. 2017 22:01

Jakym pravem zadate stejne platy jako v Rakousku nebo Nemecku? Pracovni moralka po 40 letech spatnych vlad a nedemokracie znicila jakykoliv drive, lide byli za to, co odvedli mizerne placeni, tak ti, kteri tlacili tuzku na papire si odnesli domu ty tuzky, tam, kde se pracovalo s aterialem - si pomalu a jiste za nejakych 10 let postavili domy temer zdarma...smutna to zeme, rozdelena....

0 1
možnosti
Foto

Vy znáte aktuální pracovní situaci v ČR ani ne z rychlíku.

Řeči o 40 letech si nechte na předvolební agitaci.

To co tady předchozí vlády na pracovním trhu vytvořily je novodobé otroctví.

Zažil jsem podobné týpky jao vy v jedně zahraniční firmě. Velké. Takovou jste neviděla ani ve snu. A HR přístup podobný vašim nepochybně "humánním" názorům. Dělení lidi na podlici a nadlici (co mi to jen přopomíná), Jen ty platy měli za větší flákání zahraniční pracovníci nepochybně větší.

Proto ty vaše řeči o tom jakým právem ... hezky ukazují co jste zač.

Pravdu měla moje známá, když na jednom západním velvyslanectví zhodnotila "zahraniční Čechy"... ale to už by tady nebylo ani za body. ;-D

1 0
možnosti
Foto

otroci nemají ve zvyku měnit pány. to spíše pánové si vyměňují otroky. a to platí i na pracovním trhu

2 0
možnosti

Ale otroci občas utečou (což ti u hranic už dělají).

2 0
možnosti

myslím, že se mýlíte v otázce loajality zaměstnanců vůči firmě. To platí u generace 40+ u mladších lidí se vytrácí, ambice pracovat dlouhodobě pro jednoho zaměstnavatele neexistuje, naopak, je mladými a zejména schopnými lidmi považována za chybu. A tady nemá moc smysl nadávat na zaměstnaneckou politiku nebo snad stát.

0 0
možnosti

Možná máte pravdu, ale pokud si to i ta mladší generace neuvědomí, tak to tady nebude lehké. Firmy se budou muset hodně snažit něčím tady ty mladé schopné udržet.

1 0
možnosti

ekonomie , ekonomika a organizace státu jsou poněkud složitější. A především jde o to, kde jsme začínali. A tak v roce 1990 byla naše platy jen osminové vůči platům německým . Dnes jsou někde mezi třetinou a čtvrtinou. Tedy jsme si mohutně polepšili za 27 let.

Jestli jsme si mohli polepšit více je velikou otázkou a jestli jsme to vylepšování mohli udělat rychleji je vlastně ta stejná otázka. A je to otázka přístupu k vědění.

Klaus, kdysi prohlásil, že nebude dávat peníze do vědy, ale že nakoupíme licence. A tím z nás udělal "montovnu". Jenže, byli jsme vůbec připraveni na to něco dělat sami a pořádně, když jsme se více než 40 let učili vše jen odfláknout? Asi nejspíš ne. Asi ale bylo nutné nenakupovat jen licence ale dát i jistý větší peníz do výzkumu. Jenže, protože jsme malá země, nemůžeme dělat základní výzkum plošně, na to máme málo lidí a málo peněz. Takže je nutné udělat výběr v čem se bude tato republika angažovat. A TO nejde dokud nemáte dost lidí s nadprůměrnými vědomostmi. A to je otázka školství. ̈

A školství u nás byla vždy ta poslední záležitost. Zatímco na umělecké obory a na architekturu je nutné dělat talentové zkoušky....na učitele se talentové zkoušky dělat nemusí. A kdo je ́důležitější pro národ..... herec komediant nebo učitel? tento národ se již dávno rozhodl že důležitější je šašek. A učitele nebere na vědomí.

A tak tento národ má co chtěl. Že se rozhodl špatně, a co na tom? Rozhoduje přeci většina, která všemu rozumí nejlépe. A především nejlépe rozumí organizaci státu.

2 0
možnosti

Dobrý den pane Bartoši, děkuji za váš názor. Souhlasím, že jsme měli špatnou startovní pozici a že jdeme dopředu. Ale myslím, že nás hodně brzdí stát, tam se dle mého názoru s penězi moc špatně hospodaří. Co se týče školství, je to oblast nejvíce zanedbaná, na které to zdánlivě jde jen málo vidět. Je smutné, že kdo chce mít vysokoškolské vzdělání a moc toho neumí, jde na pajdák (tím se nechci nijak dotknout toho procenta studentů, kteří tam jsou opravdu s nadšením pro pedagogiku). A souhlasím i s vaší závěrečnou větou, že tento národ má co chtěl. Ale na druhé straně, pořád je čas a vždycky je možnost se z toho vymanit.

2 0
možnosti
Foto

J39i30ř69í 77L90i83b23e50r

22. 5. 2017 9:27

Dokud se nezmírní nenažranost státu a neklesne daňové zatížení zaměstnavatelů, nebudou naše firmy, co se týče platů zaměstnanců, konkurenceschopné.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Lépe to snad ani nelze napsat. Karma! R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik