Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zkudte tedy mozna i vy neparazitovat na symbolech ;-)

0 0
možnosti

J11a76r36a 98R33a84n53k

22. 5. 2017 1:16

Nosili jsme jidlo protestujicicm "Occupy WS", takze doufam, ze i ve vystrasene CR lide maji smysl pro humor, aspon u fialove ruky v rece ho meli. Byla jsem tam v te dobe vysvetlila neco turistum a vsichni byli prostrednikem nadseni. Muj americky partner tehdy po navratu vsem tvrdil, jaky jsme prima narod, ani mu o Vasem blogu nebudu nic rikat:-/

0 0
možnosti

;-) Prostředník na pramici viděl při návštěvě známých, ale přišlo mi to jako angažované (ne)umění na objednávku. Přinutilo mě to k zamyšlení, zda by něco takového unesl například Schwarzenberg, tehdy ještě u nás některých mírně povědomého z presidentského klání a jestli by nezačala moralizovat média a policie nezatýkat. To už jsem byl mimo CZ a měl důležitější věci na starosti. ;-D

1 0
možnosti

J42a84n 64R54á57ž

21. 5. 2017 13:27

Tito "příživníci" jsou výplody ideologie nepolitické politiky v prostředí občanské společnosti o které snil Havel. Stejně tak je výplodem této ideologie obrovský vliv, který mají na chod státu různé neziskovky, nevládní organizace a nátlakové aktivistické spolky, proti jejichž​ destruktivnímu jednání nemá nikdo odvahu efektivně zasáhnout aniž by nebyl osočován s potlačování demokratických​ principů..

4 0
možnosti

Ono je vlastně nakonec dobře, že jste něco takového napsal. Prokazuje to nízkost obhajovaných symbolů a přiživování se na zločinné ideologii. I ten opulentní souhlas, výzva k nenávisti vůči "nepochopitelnému". Jsou to přirozené atavismy. Co sám nedokážu, musím alespoň pozvracet.

1 8
možnosti

Pane Hornere, já bych ale dokázal koupit růžovou barvu a natřít tank, dokázal bych uříznout kus bunkru (no to by byl trochu problém, diamantové lano nemám, ale určitě bych si dokázal, stejně jako student, najmout firmu, která to umí) a dokázal bych rozstříhat standartu. Ale neudělám to, protože si těch symbolů vážím. A nevím, jak by dopadli ti, kdo to provádí, kdyby měli prokázat to, co ty symboly představují, takže bránit svoji vlast, bojovat za svobodu. Třeba by obstáli, třeba ne, nechci nikoho podceńovat. Ale každopádně ničit něco, co představuje pro mnoho lidí nějaký symbol v touze se umělecky vyjádřit a "upozornit", mě nepřijde správné. A žádná nenávist v tom z mojí strany není, jen přání zastavit pohrdání takovými symboly.

6 1
možnosti

A ještě jednu věc napíši:

Podle googlu se pan Černý narodil v roce 1967. V době pádu totality mu bylo 22 let. To už byl dost starý na to, aby měl za sebou nějaký protest proti tehdejší komunistické moci. Přišel s ním však o rok později, kdy už bylo po všem.

Neboli hrdina pět minut po dvanácté.

10 1
možnosti

Mne nejvíce překvapuje, že tihle lidé, o nichž píše Váš článek, naprosto neuznávají pojem "vlastnictví". Ten totiž říká nejen to, že moje věci patří mně, nýbrž i to, že to,l co moje není, bych neměl za wsvé vlastní považovat.

Ať už ten tank, který pan Černý nalakoval, byl jakýkoli, prostě jemu nepatřil.

V rámci svobody vyjadřování názorů má kdokoli právo odmítat Václava Havla stejně, jako pan Černý odmítal ten tank. A kdyby takový člověk poškodil třeba nápis "Náměstí Václava Havla" nebo cokoli jiného souvisejícího s Václavem Havlem, bylo by to z hlediska majetkového úplně stejné: Na základě svého názoru, na nějž měl právo stejně jako pan Černý na ten svůj, poškodil něco, co mu nepatřilo. A to bychom četli prostestů!

Jsou nás v této republice miliony, což znamená miliony různých pohledů na svět, protože neexistují dva lidé, kteří by se shodovoali ve všech názorech. Kdybychom připustili, že každý by měl mít právo své názory ventilovat podobně, byl by to chaos. Všem to tudíž dovolit nemůžeme, a tak bychom to v rámci rovnoprávnosti neměli dovolit nikomu. Buď všem, nebo nikomu, to je přeci logické.

To, co udělal pan Černý, považuji za zcela nepřípustné.

10 2
možnosti

Děkuji pane Beneši a naprosto souhlasím.

0 1
možnosti

R^Máte pravdu. A že se množí geometrickou řadou. Tihle pseudoumělci, příživníci. Zakousávají se s velkým apetitem do různých grantů, fondů, hlavně že je to uživí. Jenom když si vybavím slavnou "Entropu" Davida Černého ...

7 1
možnosti

Děkuji za váš názor paní Kupková. Pokud se na každý symbol s historickým odkazem vrhne nějaký pseudoumělec, za chvíli nebudeme žádné takové připomínky minulosti mít a zbude nám jen hromada rádoby uměleckých performací, které nám pro budoucnost nedají naprosto nic. Už dnes se o tom tanku mluví jako růžovém tanku Davida Černého, nikoli jako o symbolu osvobození. To mi na tom celém vadí.

3 1
možnosti

Těch úhlů pohledů je více. Kdo si sedne do hradních prostor, na střeše má symboly - je automaticky důstojná a nedotknutelná bytost ? Betonové bunkry jsou symbolem čeho - národní udatnosti - nebo naopak zmaru pověstné české povahy ? Tank který - Z r. 1945 , nebo 1968 ? Rudá hvězda pak symbolizuje co - Osvobození - okupaci - cestu totalitního zmaru ? Nesporně je dobré ctít tradice a obnovovat vlastenectví, jak ? To bylo vymýceno a nahrazeno internacionalismem. Pak asi nějaká reakce na to vše je nutná - Ty rudé trenky dle mého pak přesně vyjadřují soudobý stav. Jaký je rozdíl, zda vlají ony - nebo vlajka ? ... :-)

2 5
možnosti

A co byste říkal, kdyby někdo jiný třeba za Havlovy vlády nebo za vlády Schwarzenberga, kdyby byl býval Schwarzenberg zvolený, tak vyvěsil nějaký fašistický symbol?

Neberte to z hlediska svého názoru, že Zeman podle Vás inklinuje ke komunismu a ti dva podle názoru toho člověka, který by to tam vyvěsil, k fašismu.

Na svůj názor by ten člověk měl právo v úplně stejné míře.

Asi byste mu to netoleroval.

Neboli zákony platí pole osobního názoru pana Bučka.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS