Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R37o78m97a27n 95K27o49z72e12l

13. 5. 2017 18:06

Náhodou, jednu stranu už voliči poslali skoro na dno, stranu, která proslula nereálnými a nesplnitelnými sliby, kdy sami její představitelé přiznávali, že to fakt se slibováním přepískli.....jedná se o ODS.

0 0
možnosti
VH

Prosím, můžete uvést, ve které zemi (nám politicky blízké) nejsou volby kabaretem?

2 0
možnosti
VH

.... včetně USA, nebo Francie, kde vítěz bere vše.

1 0
možnosti
AL

Památný Chestertonův výrok: "Od doby, kdy lidi přestali věřit v Boha, ne že by nevěřili ničemu. Naopak, věří všemu". U lidí zaměřených jen konzumně se zdravý selský rozum pomalu pakuje na trvalou dovolenou.

4 0
možnosti
JA

Pravdu máte pane Lisovský.

1 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Řezníku, děkuji za názor. Ano, volební systém vítěz bere vše, by pomohl k větší "vymahatelnosti" plnění slibů. Ale obávám se, že než by se tady zažil, byly by to politické "masakry". Jenže něco by se s tím dělat mělo, říct, že naši voliči chtějí vládu, která neplní sliby, je alibistické.

0 0
možnosti
Foto

A co když se s tím nedá dělat vůbec nic? Když už tak pouze dočasně, nádor začne bujet znovu.

0 0
možnosti
Foto

A jak změna volebního systému garantuje, že nevzniknou velmi roztodivné koalice? Jedině v tom případě, že by byla postavena na principu vítěz bere vše.

Pozn. Volič vždy přizpůsobí své chování volebnímu systému a evidentně u nás volič netouží po silné vládě. Naopak touží po vládě, která neplní sliby a hraje jen divadlo.

0 3
možnosti
Foto

Propagujete v podstatě diktátorský systém. Jenže politici jsou tam od toho, aby se domluvili na tom, co jejich voliči potřebují.

1 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik