Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nesouhlasím s tvrzením o nepředvídatelnosti výsledku. Považuji za pravděpodobné, že ANO získá něco přes 30% hlasů, zatímco jeho soupeři se budou pohybovat v rozmezí 5-12ˇ%. Co z toho vyplývá?

Malé strany (to budou všechny kromě ANO) budou velmi váhat se vstupem do koalice s ANO. Se svým volebním výsledkem by ve vládě působili jako nechtěný přívěšek. Měly by minimální možnost něco ovlivnit a rozhodnout, ale nesly by za tuto vládu plnou zodpovědnost. Do toho by se asi pustil jen sebevrah (i když i takové v politice máme).

Jako pravděpodobnou proto vidím velkou koalici všichni proti ANO, ve které bude sice více subjektů, avšak v rovnocenném postavení. Její vznik bude naprosto pragmatická záležitost i když je téměř jisté, že její aktéři budou svůj postup vysvětlovat úplně jinak.

1 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Kando, děkuji za váš názor, velmi dobrý odhad, ale myslím, že to může dopadnout ještě i jinak, všechno je to vyhrocené a voliči se budou rozhodovat podle momentálního stavu před volbami, i to ANO si to může ještě pěkně "pohnojit", ani oni to nemají jisté.

0 0
možnosti
MK

Samozřejmě, že to může dopadnout úplně jinak. Pět měsíců je dlouhá doba a netušíme co se stane a jaký to bude mít vliv. Napsal jsem pouze svůj tip, který platí právě teď.

Pokud např. ANO opravdu něco pohnojí, tak mu to může paradoxně prospět. Z hegemona se stane "normálnější" strana, což může její koaliční potenciál jen zvýšit. Černého Petra by tak mohli předat o dům dál.

0 0
možnosti
OL

taky verim ze to dopadne trochu jinak, je spousta nerozhodnutych(vcetne me),. ja vim koho urcite nevolit (ANO urcite NE!!, ale koho budu volit se rozhodnu az tesne pred volbama a tentokrat se na to nevykaslu protoze tady nechci vladu pochybneho oligarchy, chce to novou krev (napr pirati, mozna svobodni..to se jeste uvidi)

0 0
možnosti
JR

J89a65r84a 53R35a61n93k

4. 5. 2017 0:47

Dopadne to presne tak, jak si velky bratr preje;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik