Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výsledek je celkem předvídatelný. Dost velkou mírou pravděpodobnosti může vyhrát ANO. Jde jen o to zda se proti němu spojí většina parlamentních stran / jako kdysi proti Paroubkovi/ nebo zda dokáží vládu sestavit.Také asi bude záležet na tom, kolik stran se do parlamentu dostane.

0 0
možnosti

Zase tak moc možností není. Bude jen otázka zda se většina parlamentních stran spojí proti Babišovi nebo on dokáže sestavit koalici.Z historie /Paroubek/je první možnost pravděpodobnější. Podstatné asi bude kolik stran se do parlamentu dostane.

0 0
možnosti

Nesouhlasím s tvrzením o nepředvídatelnosti výsledku. Považuji za pravděpodobné, že ANO získá něco přes 30% hlasů, zatímco jeho soupeři se budou pohybovat v rozmezí 5-12ˇ%. Co z toho vyplývá?

Malé strany (to budou všechny kromě ANO) budou velmi váhat se vstupem do koalice s ANO. Se svým volebním výsledkem by ve vládě působili jako nechtěný přívěšek. Měly by minimální možnost něco ovlivnit a rozhodnout, ale nesly by za tuto vládu plnou zodpovědnost. Do toho by se asi pustil jen sebevrah (i když i takové v politice máme).

Jako pravděpodobnou proto vidím velkou koalici všichni proti ANO, ve které bude sice více subjektů, avšak v rovnocenném postavení. Její vznik bude naprosto pragmatická záležitost i když je téměř jisté, že její aktéři budou svůj postup vysvětlovat úplně jinak.

1 0
možnosti

Dobrý den pane Kando, děkuji za váš názor, velmi dobrý odhad, ale myslím, že to může dopadnout ještě i jinak, všechno je to vyhrocené a voliči se budou rozhodovat podle momentálního stavu před volbami, i to ANO si to může ještě pěkně "pohnojit", ani oni to nemají jisté.

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik