Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doufat ve volby, to mně připomíná zapalování svíčiček v kostele.

0 0
možnosti

Pane Tatíčku, do jisté míry máte pravdu, ale přece jenom: je to jediný způsob, jak můžeme něco změnit bez násilí, legálně. Tak to musíme zkusit, proto k tomu burcuji, jít k volbám a hlavně pečlivě vybírat a ani po volbách na to nerezignovat, ale snažit se dohlížet, aby politici své sliby plnili. Teprve když to nepomůže, když se zase to dopadne jako vždycky, bude čas vzít bejkovec a vypráskat ten Augiášův chlév :-).

0 0
možnosti

Z mnoha dotazů jediný:

Čím se odlišuje domácí majitel od zahraničního?? (A neuvádějte pohádky o odtékajcích dividendách: nejsou-li doma příležitosti, investuje i ten domácí majitel jinde. /A naopak, jsou-li příležitosti, investuje ten zahraniční zde./)

0 0
možnosti

J21a16n 73S49e98m86i23k

25. 4. 2017 15:02

ale je tam urcity rozdil- pokud diviodendy tecou domacim vlastnikum, je tam vetsi sance ze se to spotrebuje na danem uzemi a penize odtecou do domaci ekonomiky.

Neni to jen o investicich. A i u tech investic je to tak ze na domaci moznosti se drzitel hotovosti diva nejdrive, neb proste ma clovek domaci teritorium lepe zmapovane, vi jak to tam funguje etc.

0 0
možnosti

p. Andrýsek, opravdu - Můžete budovat systém jaký chcete, ale ekonomnika vám musí fungovat ! To vedle pošlapán í svobod, je Achilova pata bývalého režimu. Oni zapomněli na pojem - Akumulace kapitálu a vytvořili nový - Zadarmo. Vyjímky jsou nepatrné, snad sklo + pivo. Lidé budovali ano, ale byl opomenut Řádný vlastník - hospodář ! Všelidovost k ničemu nevede. Buďme rádi, že v tom žijeme necelých 30 let - znovuobnovit ty přirozené vazby - firmy z dědka na OTCE - Pak syna, to potrvá ! Ještě, že jsme nevyhráli 2 světovou válku a v tom expertimentu nežijeme již 100 let - (1917). Vím, zní to blbě, ale pro německého - rakouského občana - důchodce ta válka přinesla menší škody, než-li pro našeho 41 let reálného socialismu ! ... Fakta hovoří, (bez ideologie) ... :-)

1 0
možnosti

Dobrý den pane Bučku, ale já netvrdím, že za socialismu to bylo lepší, že to fungovalo líp, to ani náhodou. Ale to, co se pod nálepkou divoké privatizace s tím provedlo, na tom pár lidí nehorázně vydělalo a dodnes na to všichni doplácíme a snažíme se z toho zmotat. Měli bychom neskonale lepší startovní pozici nebýt té porevoluční divočiny.

0 0
možnosti

J27a58n 42S12e69m92i84k

25. 4. 2017 13:24

"A tak nám v naší vlasti zbylo jen torzo fungujících podniků"

podle vas byly ty podniky roku 1989/1990 "fungujici"?

Vzdyt az na par cestnych vyjimek nebyl prakticky zadny schopny uplatnit sve zbozi v normalni konkurenci bez RVHP obehnaneho ostnatym dratem.

Ty podniky byly nefungujici, neumely vyrobit nic co by se dalo prodat bez ovladajici politicke moci ridici RVHP(ktera v te dobe padla).

Byly zastarale, nekonkurenceschopne a bezcenne- ne "fungujici".

Dneska mate vedle podniku v cizim vlastnictvi I obrovske mnostvi ryze ceskych firem co vyrabeji a vyvazeji do celeho sveta(kouknete treba na vyrobu ultralehkych letadel)

3 0
možnosti

Pane Semiku, to že byly ty podniky nefunkční a jejich výrobky nekonkurenceschopné se nám snažili natlačit do halvy právě ti, co je po revoluci rozebrali. Když byly tak marné, tak proč prakticky ze všech, kterým se je podařilo "zprivatizovat", jsou multimilionáři? Proč se o to tak drali, když to bylo nefunkční a bezcenné? To že máme spoustu českých firem, které prosperují, nepopírám, jsem za to rád a obdivuji jejich práci a úspěchy. A taky to, že jsou stále české, že odolali nabídkám "zahraničních investorů".

0 0
možnosti
Foto

P98e80t90r 55H92a33n69n48i72g

25. 4. 2017 13:18

Skvělý článek. Doporučení: Volit tu stranu, která je schopna potlačit myšlení typu "a já sám vždycky sám", integrovat strany s podobným smýšlením a hlavně, která jde do voleb bez podpory jakýchkoliv zbohatlíků - to jest tu, která jim nebude ničím zavázaná. Prostě volit tu stranu, která nebude na billboardech, protože nikdo bez budoucích závazků billboardy mít nemůže. A samozřejmě - nevolit žádnou parlamentní stranu. Už mohli dokázat - že to dokáží a nic nedokázali, protože se hádali o peníze místo, aby hájili svůj program.

1 2
možnosti

Děkuji za názor pane Hannigu, máte pravdu, volit stále ty, co jedou opakovaně v režimu slíbím - zapomenu - slíbím - zapomenu, nemá cenu.

0 0
možnosti

Jako bývalé mladý jsem si i myslel, že opravdu vše špatné - Války, 50 léta ..., zažili ti druzí nu a já ve Věčných časech ! Na změnu nebyl NIKDO připraven, stali jsme se svědky i čehosi neuvěřitelného - Revoluce + Kapitalismus. Následovalo to obvyklé - pohyb všeho druhu ... Rozumím zklamání části veřejnosti - opět to obvyklé, vybuzené naděje, pak realita. Neuvěřitelné věci - Zakládání Kapitalismu bez kapitálu - pak Kuponová i dobrý projekt - Občan ovšem neznal pojem akcie, fondy. Svoboda jako novum - opět nepochopena jako párová kategorie s povinnostmi. Revoluce 1989 - v podstatě přidělena , tedy zadarmo, pak i bezcenná. Kritiků plno - Stačí pak prostý dotaz - V jakém čele, libovolně vybrané fabriky by pak člověk chtěl jako ředitel stát ! Čím by své zaměstnance živil, kam by produkci vozil ? Paradox závěru - 41 let našeho zmaru - dobře to vidět na Rakousku - Dnešním producentům KSČ i "m", háže stále pohodlných 13 %. Neuvěřitelné ! ... Jsem rád, že jsem vše prožil, mám srovnání, směle trdím - Přes všechny pokrouceniny žiji v nejlepší možné době ! :-)

3 0
možnosti

Dobrý den pane Bučku, já si taky myslím, že žiju na správném místě v nejlepší čas. Už proto, že v jiném čase žít nemůžu a na jiném místě, než v kotlině česko-moravské, žít nedokáži, nechci.

0 0
možnosti

Souhlas! Akorát se obávám, že neexistuje strana, která by se po vítězství ve volbách

nezkazila a nejednala tak jak všechny předchozí. Zatím za 28 let jsem nezažil vládnoucí uskupení, které by nekradlo a nelhalo.:-(

0 0
možnosti

Dobrý den pane Řípo, děkuji za názor. A máte pravdu. Ale stejně to musíme pořád zkoušet, třeba taková existuje. Nebo aspoň pořád dokola nevolit ty, co už jednou (někteří i mnohokrát) slibovali a nedodrželi. Nedávat jim pořád šance, jen proto, že zase hezky mluví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1824x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik