Úspěšné odhalení ekonomických migrantů

Tým výzkumníků z Middlesex Univerzity v Londýně prokázal výzkumem vedeným mezi migranty, že téměř jedna pětina z nich je migranty ekonomickými. Jen více takových výzkumů!

http://zpravy.idnes.cz/uprchlici-ekonomicti-migranti-valka-evropa-libye-f7q-/zahranicni.aspx?c=A170708_101904_zahranicni_fka

Nebýt dotazníkové akce vedené týmem profesora Brada Blitze z Middlesex Univerzity, provedené v uprchlických centrech v Řecku, Itálii a na Maltě, mohli bychom se domnívat, že všichni ti převážně mladí muži, kteří se k nám do Evropy plaví přes Středozemní moře, prchají před válkou. Avšak sofistikovaně vypracované dotazníky dokázaly přimět osmnáct procent k přiznání, že je do Evropy vedou ekonomické zájmy. Nezbývá než tomuto úspěchu týmu pana profesora zatleskat.

Výzkum probíhal mezi migranty v uprchlických táborech na základě 750 dotazníků a mnoha hodin výzkumných pohovorů, takže jistě bude naprosto průkazný. Že by nedokázali vybrat reprezentativní vzorek z více než milionu uprchlíků, kteří do Evropy připluli za jediný rok, nelze akademiky podezírat.

Orgány, rozhodující o přijetí uprchlíků, by však rozhodně měly převzít metody týmu profesora Blitze. Jsou totiž nadmíru účinné. Při azylových řízeních všichni uprchlíci svorně tvrdí, že prchají před válkou, nestihli si vzít nic než mobilní telefon, a na udělení azylu mají nesporný nárok. Kdyby se na ně praktikovaly techniky vypracované zkušenými výzkumníky z Londýna, hned by byla skupinka čekatelů na volný vstup do Evropy téměř o pětinu menší. A to jsou nemalé úspory finančních prostředků. Jenom nezbývá než doufat, že výzkumníci nepoužívali nějaké zakázané prostředky pro vynucení přiznání, jako například hrozba zablokování mobilních telefonů, vyhrůžka umístěním do zemí východní Evropy nebo omezení výběru teplých obědů.

Do Londýna nezbývá než zaslat panu profesorovi děkovný dopis, za záslužnou práci (i když jistě na tento nelehký úkol získal i nějaký drobný grant). A jako další téma pro výzkumy lze navrhnout dotazníkovou akci v hospodách nižší cenové skupiny, kolik tam sedících náruživých konzumentů piva si myslí, že jsou na tomto moku závislí. Nebo výzkum ve věznicích, kolik z jejich nedobrovolných obyvatel je přesvědčeno, že jsou tam neprávem. Popřípadě studii v českém Parlamentu a Senátu, kolik poslanců a senátorů šlo do politiky pouze za účelem vlastního obohacení. To by byly stejně exaktní výsledky, hned bychom měli ve všem jasno.

P.S. Celý tento článek je pojatý s nadsázkou a v ironicky laděném tónu. I přesto, že se týká skutečnosti nadmíru vážné. Ale tváří v tvář tak absurdně provedenému výzkumu to snad ani jinak pojmout nelze. Přeji všem pěkné, sluncem zalité dny. 

Autor: Jaroslav Andrýsek | neděle 9.7.2017 8:35 | karma článku: 38,98 | přečteno: 1707x