Švédové, vy nekulturní barbaři!

Největší švédský hudební festival končí kvůli sexuálnímu obtěžování návštěvnic. Loni pět případů znásilnění, letos jedenáct nahlášených sexuálních napadení. Copak to, kluci švédští, vyvádíte?

Media přinesla zprávu o konci největšího švédského festivalu v Norkkopingu. Důvodem je zvyšující se sexuální násilí na této akci. Zvyšující se do té míry, že pořádající agentura odmítla pořádat další ročník. Jak je to možné? Švédsko bylo vždy bráno jako maximálně bezpečná země. A najednou tohle?

Media, přinášejíc takovou důležitou zprávu, neopomenou vždy ověsit základní fakta trsy spekulací o tom, co je příčinou, rozeberou historii festivalu a podchytí statisticky nárůst jevu, který nakonec festival zahubil. Tentokrát nic. Jen neurčité vyjádření pořádající agentury, že se muži neumí adekvátně chovat, proto další ročník nebude.

Protože media dokáží vždy najít souvislosti, a tady nám novináři žádné nepředložili, zřejmě žádné nejsou. Nezbývá než se zamyslet nad švédskými muži. Jak je možné, že nám natolik zhrubli a stali se natolik sexuálními maniaky, že se nedokáží ovládat ani na tak skvělé hudební akci? Údajně podobné problémy pronásledují v posledních dvou letech i jiné hudební akce v západní Evropě. Ale Švédové jistě vedou. Je to národ sexuálních náruživců, slavná „švédská trojka“ toho je jistě nejlepším důkazem.

Ale proč právě v posledních dvou letech se tyto potlačované pudy projevily? Nezbývá, než se pustit na tenký led spekulativních teorií. Když se podíváme na souhrn dalších zpráv, nelze si nevšimnout, že do Evropy, a do Švédska především, proudí davy vzdělaných a pro ženy mimořádně atraktivních mladých mužů. Nebohý Švéd pak podlehne frustraci z nemožnosti získat v této konkurenci normálním způsobem sexuální partnerku. A tak, posilněn nápoji alkoholickými a drsnou hudbou, páchá takové nepřístojnosti. Nebo že by to bylo jinak?

Doufejme, že takto nebudou umírat festivaly i v naší zemi. Máme jich tu hodně a máme je rádi. Tak ať nám zůstanou, ať násilí nezvítězí!

Autor: Jaroslav Andrýsek | pondělí 3.7.2017 15:35 | karma článku: 44,23 | přečteno: 3619x